Rust in je hoofd, balans in je leven

Yogaweekend mèt mindfulness in Zeeland

Yoga & Mindfulness weekenden

(met De Metta Cirkel)

Data 2019

8 - 10 maart

19 - 21 juli  

Retraite & Wellness centrum De Schouw

Noordgouwe, Zeeland


 

  • 8 - 10 maart: Rust & Focus met yoga en mindfulness

In dit programma worden yoga en mindfulness gecombineerd. We doen als warming up dynamische Kundalini yoga om het lichaam soepel en sterk te maken. De oefeningen zijn vooral gericht op de wervelkolom. Daar lopen de drie belangrijkste zenuwbanen doorheen (ida, pingala en sushmuna) en we gaan ervoor zorgen dat de energie daar goed gaat stromen. Energieblokkades worden opgeheven, je hormoonstelsel krijgt een boost, je organen worden gestimuleerd en je spieren worden sterker. Waar het past maken we de overgang naar de krachtige stretchingen uit de Vinyasa en de verstillende houdingen van de Yin Yoga.

Een perfecte combinatie van yoga stijlen om je lichaam de energie én de ontspanning te geven die het nodig heeft. Bij elkaar een stevige basis voor de mindfulness-meditaties die we daarop doen. Zo werken we aan een sterk en rustig lichaam èn een sterke en rustige geest.

Ook krijg je een introductie in de Mindfulness: wat is het, hoe beoefen je het en hoe kun je het gebruiken als methode om met stress om te gaan en dichter bij jezelf te komen? Hierbij laten we ons tevens inspireren door ‘De Metta Cirkel’. Een door Wineke ontwikkelde methode die je helpt dichter bij je gevoel te komen - zonder je hoofd te verliezen - zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. Met als doel: een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Na afloop van dit weekend ben je fysiek en mentaal weer helemaal opgeladen. Overtollige ballast is van je afgegleden, je hebt geleerd te mediteren en je hebt inzichten gekregen waarmee je - eenmaal thuis - de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Als je al mediteert, zal dit weekend je net die impuls geven waarmee je je beoefening kunt verdiepen.

 

 

  • 19 - 21 juli: Leren voelen, zonder je hoofd te verliezen. Met de Metta Cirkel, yoga en  mindfulness

Herken je dit? Je hebt je leven goed op orde, maar toch heb je stress. Van je volle agenda, je lange to do lijst en al je verantwoordelijkheden en verplichtingen. Je hebt vanalles al geprobeerd, maar niets lijkt blijvend te werken. Met als gevolg verzet, frustratie en boosheid. Vooral op jezelf. Als dat zo is, dan kan dit weekend je misschien wel de oplossing bieden.

Dan presenteren we ‘De Metta Cirkel. Een praktische en inspirerende gids voor rust en balans in alle facetten van je leven’. De Metta Cirkel is een door Wineke zelf ontwikkelt model - waarvan de basis ligt in yoga & meditatie - wat je kan helpen die veranderingen in je leven door te voeren die nodig zijn om jezelf voorgoed te verlossen van onnodige stress.

Jezelf verlossen van stress

Hoe werkt dit dan? De Metta Cirkel leert je samenwerken met je geest in plaats van ertegen te vechten. En het je leert luisteren naar je gevoel zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen, zonder dat je je hoofd verliest. Je gedachten helpen je de praktische stappen te nemen die nodig zijn zodat je daadwerkelijk die verandering in je leven kunt doorvoeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Dit weekend navigeren we met De Metta Cirkel in vier à vijf sessies langs alle facetten van jouw leven om te ontdekken welke veranderingen jij moet doorvoeren om jezelf te verlossen van onnodige stress en je het leven kunt gaan leiden waar jij tevreden mee bent. Yoga en mindfulness

Vijf stappen als de road map voor jouw leven

Dit weekend doorlopen we samen alle vijf stappen van De Metta cirkel om te ontdekken welke veranderingen jij moet doorvoeren in de verschillende facetten van je leven om jezelf te verlossen van onnodige stress en te komen tot het leven waar jij tevreden mee bent. We beginnen de sessies met yoga en mindfulness meditatie, we doen (schrijf)oefeningen, ervaringen worden uitgewisseld en je krijgt persoonlijke adviezen. Je zult waardevolle inzichten krijgen waarmee je eenmaal thuis de kwaliteit van je leven blijvend kunt verbeteren. 


 

Hoe je wèl kunt veranderen

De Metta Cirkel is een uniek model dat echt werkt. Omdat je hiermee niet probeert te veranderen vanuit wilskracht en het denken (want dat werkt niet) maar van binnenuit. Doordat je de stress van je geest een plek leert geven en contact maakt met je gevoel: je echte verlangens en behoeftes, maar zonder je hoofd te verliezen. En daarnaast omdat dit model alle aspecten van je leven omvat. Wil je iets veranderen, dan moet je naar het hele plaatje van je leven kijken. De enige voorwaarde is dat je hier klaar voor bent en bereid bent naar binnen te gaan.

Zo kan De Metta Cirkel de road map van jouw leven zijn. Een krachtig instrument waarmee je jezelf kunt verlossen van (onnodige) stress en voorgoed kunt komen tot het leven waar jij tevreden mee bent.

 

INSCHRIJVEN                   CONTACT

 

-> Hier meer details over het de weekenden weekend 

 

Maaltijden


Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij dit weekend, verzorgd door Joricious Delicious of door Karin van Puur koken met Passie. Glutenvrij kan ook. 

Locatie

  
 

We verblijven in een beschut landgoed tussen Zierikzee en Renesse met een buitenzwembad, een zonnig terras en een wellness afdeling met sauna’s en massage ruimtes. Het ligt in een prachtige omgeving die uitnodigt tot lange strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt ook fietsen op de leenfietsen.

 
 

Er is een ruime kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel (en gedeeld sanitair), groepszaal met luxe bedden en badkamer en je kunt kamperen of met de camper op de parkeerplaats. De tarieven zijn inclusief volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes, bedlinnen en handdoekset (bij kamer), gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad, zonnebank. Deelname is exclusief consumpties in de bar, massages, behandelingen en/of coaching en een reis en annuleringsverzekering.

Kosten 

De organisatie is in handen van Fit Body Mind -> Hier meer info over de kosten. 

Hoe er te komen

Kuuroord De Schouw
Donkereweg 1
4317 AM Noordgouwe (gemeente Schouwen)

  • Met de auto is deze locatie goed te bereiken. Er is een eigen parkeerplaats op het terrein.
  • Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot Zierikzee. Het laatste stuk kan met bus 134. Of naar station Goes en dan per bus (40 min). Hier meer over de bereikbaarheid 
  • Via FitBodyMind kun je carpoolen. Ben je op zoek naar een lift, check dan hun site voor de mogelijkheden.