Rust in je hoofd, balans in je leven

Mindfulness training in Amsterdam

MBSR
MINDFULNESS TRAINING AMSTERDAM

Welkom bij MettaMind 

Je hebt je leven goed op orde, maar tegelijkertijd kost je volle agenda je veel energie. Je hele leven omgooien wil je niet, handvatten om met stress en drukte om te gaan zijn voldoende. Wat je wilt is rust, zodat je keuzes kunt maken die echt bij je passen. Herkenbaar? Dè 8-weekse Mindfulness-training MBSR in Amsterdam helpt hierbij.

De 8-weekse mindfulness training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) is dertig jaar geleden opgezet door Jon Kabat-Zinn vanuit het Center for Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School. Kabat-Zinn heeft mindfulness als een van de eersten uit de boeddhistische context gehaald en toegankelijk gemaakt voor de Westerse samenleving als techniek om met stress om te leren gaan, dichter blij jezelf te komen en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Het is deze training waar in de media zoveel over wordt geschreven en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De onderzoeksresultaten zijn zeer indrukwekkend. De methodiek is zo weldoordacht en beproefd, dat de inhoud door de jaren heen nauwelijks is veranderd.

MettaMind biedt de MBSR mindfulnesstrainingen om je de vaardigheid van mindfulness eigen te maken en in je leven te integreren. Privé en op het werk. Stap voor stap leer je hoe je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.
 

INSCHRIJVEN                   CONTACT

Bekijk ook:

Opzet mindfulness training

Tijdens acht bijeenkomsten maak je je de meditatietechniek en beginselen van Mindfulness eigen. Educatie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er ruimte voor feedback en het uitwisselen van ervaringen. 

Wat leer je tijdens een mindfulness training?

 • Je leert hoe je gedachten en emoties kunt observeren en aanvaarden als ‘voorbijtrekkende gebeurtenissen’, zodat deze je niet meer zo overspoelen en in de greep houden. Daardoor kom je minder vast te zitten in piekeren en zorgen maken en kan je meer genieten van het moment.
 • Je wordt je meer bewust van automatische gedachten- en gedragspatronen en je leert hoe je deze los kunt laten en kunt veranderen zodat je keuzes kunt maken die beter bij jezelf passen.
 • Je komt meer in contact met je lichaam zodat je beter aanvoelt wat wel en wat niet bij je past, zodat je beter voor jezelf kunt zorgen en het leven kunt leiden dat bij je past. 
 • Je leert omgaan met de vele prikkels die op je af komen, op het werk en privé, zodat je meer rust en ontspanning zult ervaren. 

Hoeveel tijd omvat de mindfulness training?

 • De mindfulnesstraining bestaat uit acht wekelijkse sessies van 2½ uur en een oefendag.
 • Inbegrepen zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulnessoefeningen en 4 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waar je dagelijks thuis mee gaat oefenen. 

Ik heb geleerd om patronen te doorbreken en met zelfreflectie naar mezelf te kijken. Bij MettaMind heeft iedereen de ruimte om ervaringen te delen en de rode draad wordt goed in de gaten gehouden. Monique D. adviseur DWI, Amsterdam


Naar meer deelnemerservaringen

Waar, wanneer en kosten Trainer en oprichter MettaMind Wineke van Aken

MettaMind geeft 4x per jaar mindfulnesstrainingen. Steeds acht opeenvolgende weken op maandag- en dinsdagavond. Soms ook op overdag op woensdag- of vrijdagochtend. Elke training omvat een oefenzondag in de zesde trainingsweek. 

Data

Ieder jaar starten we in:

 • Januari
 • Maart of april
 • Juli
 • Oktober

Kijk in de agenda voor de specifieke aanvangsdata.

Tijden mindfulnesstraining

 • De sessies duren 2½ uur
 • De avondsessies zijn van 19.00 - 21.30 uur
 • De sessies overdag zijn van 10.00 - 12.30 uur
 • De oefendag is van 09.30 - 13.30 uur

Deelnamekosten: 

 • Particulieren:

  € 425,- incl btw
   
 • Bedrijven: € 950,- excl. btw

Deelnamekosten omvatten:

 • 8 sessies van 2½ uur
 • Een oefendag van vier uur
 • Werkboek
 • 4 begeleide meditaties

Steeds meer werkgevers zijn bereid om de training deels of geheel te vergoeden Ook erkennen veel verzekeraars het nut van een mindfulnesstraining. 

Er gelden speciale tarieven voor charitatieve- en zorginstellingen. Neem daarover contact op met MettaMind.

Vergoedingen

Steeds meer verzekeraars vergoeden mindfulness in het aanvullende pakket. De vergoeding zal liggen tussen de €100,- en €350,- als een tegemoet-koming in de kosten van een 8-weekse MBSR mindfulnesstraining voor verzekerden van 18 jaar en ouder. 

Voorwaarden

Mindfulnesstrainer Wineke van Aken is VMBN lid in catergorie 1, wat een voorwaarde is voor vergoeding door verzekeraars. Soms wordt ook gevraagd naar een verwijsbrief van de huisarts of de bedrijfsarts met een vermelding van burn-out klachten. 

Check goed je eigen polis voor de bedragen, de voorwaarden en de informatie die op de factuur moet staan.

Meer informatie op zorgwijzer.nl


Kennismakingsgesprek

Wanneer je je inschrijft, hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Er wordt dan ook wat meer verteld over de inhoud van de training, zodat je kan je bepalen of de training ook echt wat voor je is en of de aanpak van de trainer bij je past.

Hier meer info over de trainer.


"De mindfulnesstraining heeft me geleerd om te 'zijn'. Ik was dat een beetje kwijt. Door het volgen van de training heb ik handvatten gekregen om de eindeloze stroom van gedachten en emoties en indrukken die dagelijks voorbij komen te zien. Zonder oordeel. Dat geeft openheid en rust." Mariette, docent.Locaties MettaMind in AmsterdamCentrum De Roos in het Vondelpark.

MettaMind is gevestigd op twee locaties in het centrum van Amsterdam.

1. Centrum De Roos

PC. Hoofdstraat 183
Amsterdam

Hier geven we onze groepstrainingen. Centrum De Roos is een sfeervolle locatie met fijne trainingsruimtes en een winkeltje waar je meditatiematerialen en interessante boeken kunt aanschaffen. Ook is er een prettige stilteruimte waar je, (wellicht in de periode na de training, kunt mediteren.

Verder is er een gezellig cafeetje waar je, misschien voor aanvang van de training, nog een klein hapje kunt eten of een kop thee kunt drinken. Vaak is het fijn om wat eerder in De Roos aanwezig te zijn, zodat je minder gehaast aan een sessie begint en zo misschien wel meer uit de training haalt. In de zomer is het terras een hele fijne plek om rustig te zitten. 

2. Studio MettaMind

Derde Helmersstraat 70-2
Amsterdam.

In deze studio worden de individuele mindfulnesstrainingen en coachingssessies gehouden.


MettaMind op TV

Een RTL4 lifestyle-programma kwam op bezoek tijdens een van onze mindfulnesstrainingen in De Roos. Hierin ook informatie over onze yoga met mindfulness retraites op Bali.
 

 

Lees ook de publicaties over MettaMind en mindfulness trainer Wineke van Aken. 

Documentaires over mindfulness (op de NPO)

 • 'Kikker zit Stil' 
  Over Mindfulness voor kinderen gegeven door Eline Snel, pionier op het gebied van mindfulness voor kinderen. Haar gelijknamige boek is een internationale bestseller.  
   

Meer info

info@mettamind.nl 
+31 (0)6215 114 10

INSCHRIJVEN