Rust in je hoofd, balans in je leven

De Metta Cirkel

Nu verkrijgbaar:

De Metta Cirkel

Een praktische en inspierende gids voor rust en balans

in alle facetten van je leven

De eerste leefstijlgids die àlle facetten van je leven omvat. Eenmaal gelezen zul je in één oogopslag zien wàt je moet doen als je meer rust en minder stress wilt in je leven. Je krijg alle tools handen om daadwerkelijk die verandering(en) door te voeren die nodig is om te komen tot het leven dat bij jou past: gezond en tevreden, zonder onnodige stress. 

De Metta Cirkel wordt uitgegeven door Uitgeverij Lucht van Bram Bakker en ligt vanaf nu in de winkel, bij bol.com en is ook bij ons te bestellen. 
 

Dit boek is echt een fijne vriendin, wijze zus en lieve tante ineen. Niet moeilijk of ingewikkeld, maar praktisch en realistisch. Annelies B. 

 

BESTELLEN PREVIEW   

 

Over het boek:

(klik op de foto voor een vergroting)

Hoe blijf je bij jezelf in een wereld die zoveel van je vraagt?

Iedere dag weer worden we geconfronteerd met tientallen grote en kleine keuzes: ga ik nu die mails beantwoorden of drink ik eerst een kop thee? Ga ik op zoek naar een nieuwe woning? Ga ik door met deze relatie?

We hebben daar niet altijd een antwoord op. Want onze denkende geest heeft stress. Door een volle agenda, een lange to-dolijst, al onze verantwoordelijkheden en verplichtingen en door de grote hoeveelheid (digitale) prikkels die ons steeds maar afleiden. Met als gevolg frustratie en boosheid, vooral op onszelf.

De Metta Cirkel is een krachtig instrument waarmee je leert samenwerken met je geest in plaats van ertegen te vechten. Je leert luisteren naar je gevoel zodat je keuzes kunt maken die echt bij jou passen, zonder dat je je hoofd verliest. Je gedachten helpen je de praktische stappen te nemen die nodig zijn zodat je daadwerkelijk die verandering in je leven kunt doorvoeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Over de auteur:

Wineke van Aken (1967) is trainer/coach en docent op het Instituut voor Mindfulness, de eerste opleiding voor mindfulnesstrainers in Nederland. Ook geeft ze retraites in binnen en buitenland. Wineke heeft 17 jaar als marketing- en communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt voordat ze een carrière switch maakte met de oprichting van MettaMind, met als doel mensen – via hun gevoel – te brengen naar het leven dat bij hen past.
 

Alvast lezen? 

Hieronder de inleiding waarin ik je vertel hoe ik tot de Metta Cirkel ben gekomen en hoe het model eruit ziet. 
 

 
 
Reviews:
 
Bron: bol.com & reacties naar MettaMind. 
 
 • Uitnodigend, ondersteunend en verrijkend. Het boek "De mettacirkel" is een eenvoudig te lezen boek, dat uitnodigt om het tekens weer te pakken. Het is een mooie aanvulling op de cursus met bijbehorende reader. Veel was al bekend, maar door de enorm duidelijke uitleg, begrijp je na het lezen van het boek nòg beter wat je aan het doen bent en waarom je bepaalde dingen doet. Persoonlijke voorbeelden van de auteur en cursisten zijn herkenbaar en ondersteunend. Dit boek is absoluut de moeite waard om te lezen en een verrijking in mijn leven.
   
 • Fijne vriendin, wijze zus en lieve tante ineen. 'Dit boek is echt een fijne vriendin, wijze zus en lieve tante ineen. Niet moeilijk of ingewikkeld maar praktisch en realistisch.'
   
 • Inspirerend. Helder en vlot geschreven. Met een goede balans tussen theorie en praktijk. De auteur beschrijft peroonlijke ervaringen waardoor het heel herkenbaar en toegankelijk wordt. Een aanrader dit boek!

 

 • Ik heb inmiddels je boek uitgelezen en het stappenplan voor mezelf uitgewerkt en ik ben oa al gestart met het opruimen van mijn huis en ook ben ik mijn voeding langzaam aan het veranderen naar zoveel mogelijk plantaardig omdat ik gewoon merk dat ik (en mijn lijf) er erg blij van word. Daarnaast heb ik mezelf ingeschreven voor een yoga traject bij ons in de buurt om mezelf nog meer te verdiepen in alle soorten en vormen van yoga, de theoretische kant en de voedingsleer. Allemaal leuke en nieuwe dingen waarvan ik merk dat ik veel energie krijg. Jouw boek gaat momenteel rond in mijn vriendinnenkring en iedereen is enthousiast.

 

 • 'Een fantastisch boek, zo duidelijk geschreven. Heeft mij na de retraite nog meer doen geloven in mezelf.'
   
 • 'De inleiding van je boek heeft me geraakt en ik kan niet wachten met de Metta-cirkel aan de slag te gaan!
   
 • 'Ik heb je boek al bijna uit (dit slaagt normaal gesproken nooit zo snel bij mij), maar alles wat je schrijft is op dit moment al heel waardevol voor me. Mooie inzichten, veel herkenbare situaties, heel praktisch en toegankelijk. Dankjewel daarvoor. 
   
 • 'Je boek was (en is) een genot om te lezen! Het leest heel makkelijk weg, dat is fijn!
   
 • Meteen zin om enkele tips toe te passen! Een vlot geschreven boek. Vol goeie tips voor iedereen die soms het gevoel heeft geleefd te worden in plaats van te leven. De tips in het boek zijn vaak lekker praktisch toepasbaar.
   
 • Een tijdje geleden ( vorig jaar) kwam ik je bij de roos tegen en heb toen je getekende boek gekocht. Ik ben het steeds weer aan het lezen en heb er veel aan. Handig zo’n “zakbijbel “. Ik zou ook graag er een soort cursus/ workshop bij volgen met wat oefeningen van een dagdeel of zo. Ik denk dat er bij het uitkomen van je boek veel belangstelling voor is.
   
 • Inspirerend! Een goede vertaalslag naar het dagelijks leven.
   
 • Super trots op het net verschenen boek van mijn zus! Wineke heeft een heel praktisch en vlot geschreven boek geschreven voor rust & tevredenheid te vinden en te houden. De Metta Cirkel geeft inzicht en eenvoudige oefeningen die je direct kan toepassen. Voor lichaam geest, huis, telefoon ;-) & agenda. Samenwerken met je geest en leren luisteren naar je gevoel. En koesteren wat waar is en werkt voor jou. Lieve zus, respect! Because I know your road and you practice what you preach! Smak!
   
 • Een vlot geschreven boek. Vol goeie tips voor iedereen die soms het gevoel heeft geleefd te worden in plaats van te leven. De tips in het boek zijn vaak lekker praktisch toepasbaar.
   
 • Inspirerend en toegankelijk. Wat een heerlijk boek! Net in begonnen, maar ik wil meteen meer. Inspirerend en makkelijk leesbaar. Leuk geschreven met ervaringen van de schrijfster en praktische tips voor de lezer. Aanrader!
   
 • 'Vanmiddag zat je boek bij de post. Ik begon er meteen maar in te lezen en nu ben ik opeens al bijna op de helft. Het is dus prettig geschreven - herkenbaar en ook heel praktisch. Veel aanbevelingen in je boek zijn wij de afgelopen jaren al in de praktijk aan het brengen. Maar dat is prima. Bevestiging krijgen is namelijk ook een fijne ervaring. Andere inzichten in je boek zijn wel degelijk nieuw en ook dat is natuurlijk goed!'
   
 • Hallo Wineke, ik heb je boek uit en heb het met veel interesse gelezen. Echt een boek wat gemakkelijk te lezen is en wat je snel weer gaat lezen om iets op te zoeken. Ik zal er graag gebruik van maken. Groetjes  — enthousiast.
   
 • Ik heb jouw boek ook ontvangen. Eerste bladzijdes gelezen en sprak mij meteen helemaal aan. Misschien iets te kort door de bocht maar mijn eerste indruk is 'n boek In 'Jip & Janneke' taal waar t eigenlijk omgaat in t leven. Ben heel benieuwd naar de rest dus morgen verder. Zeker ook een goed boek voor mijn man.
   
 • Zeer goed. Als pluspunt zou ik zeggen: goed geschreven, heldere boodschap, goed in praktijk te brengen.
   
 • De Metta Cirkel leest als een trein. Het is vlot en makkelijk geschreven, bevat veel heldere adviezen en bijzonder praktische tips. Door de praktijkvoorbeelden van cursisten te gebruiken, is het ook heel herkenbaar voor de lezer. Het boek is een goede aanvulling op de cursus Mindfulness die Wineke geeft. (Ook al zo'n aanrader!). Er is niks zweverigs aan dit boek. Daar is Wineke veel te nuchter en rationeel voor. Met behulp van de Metta Cirkel, kun je weer grip op je leven krijgen en leer je dat je daar een gelukkiger, completer mens van wordt.
   
 • Na het volgen van de Mindfulness training was ik op zoek naar nog meer verdieping en dat vond ik in het vlot geschreven en zeer toegankelijke boek van Wineke. Op een leuke manier omschrijft ze allerlei situaties uit eigen ervaring en ervaringen van cursisten afgewisseld door fijne mindfulness oefeningen en heel veel tips om inderdaad de balans terug te vinden in je leven. Ik heb er veel aan (gehad) en inmiddels zijn veel van mijn vriendinnen ook aan hun plan begonnen.

 

 • Wat een gaaf boek. Prettige schrijfstijl en goed toepasbaar. 'Rust en balans' spreekt aan en ik probeer al jaren om wekelijks yoga erin te houden. Maar ja, die overvolle agenda is er nog steeds wanneer je van de mat af stapt. Hier gaat dit boek ook op in. En over de “rommel” thuis. De cirkel op de voorkant maakt de belofte geheel waar. Eindelijk een boek vol handvatten om op meerdere vlakken rust en balans te vinden. Om meer en meer beter voor jezelf te zorgen.
 
 • De auteur is een ervaren mindfullness coach en probeert in dit boek de lezer wegwijs te maken in haar wereld. Aan de hand van gerelateerde studies, beschrijvingen vanuit haar eigen praktijk en ervaringen alsmede praktijkgerichte opdrachten krijgt de lezer een helder beeld van de nut en noodzaak van het inzetten van deze vorm van lifestyle. Hoe ontwikkel je een gezondere bewustwording van je lichaam en geest? Welke stappen dien je te doorlopen om volledig in balans te komen met jezelf? En hoe kan meditatie bijdragen aan het onthaasten en loslaten van moeilijke situaties die je leven kunnen beheersen? Deze en overige nuttige weetjes worden besproken in dit boek. De schrijfstijl is dusdanig dat het boek de lezer uitnodigt om de eerste stap te zetten in het mindfullness-traject op een veilige manier en in het eigen tempo. Het boek bevat enkele figuren en een literatuurlijst. (Bron: recensie op bol.com)